16.01.2019

Solé: “Continuem pensant que la millor opció per al Regne Unit, i pel conjunt de la UE, és la continuïtat dins l’Europa dels 28”

“Continuem pensant que la millor opció per al Regne Unit, i pel conjunt de la UE, és la continuïtat dins l’Europa dels 28”, ha declarat aquest dimecres l’eurodiputat i secretari de Relacions Internacionals d’Esquerra, Jordi Solé, després que l’acord sobre el Brèxit negociat entre Theresa May i la Unió Europea fos rebutjat ahir a la Cambra dels Comuns.

14.09.2018

Esquerra pregunta a la Comissió per la vendad’armes d’Espanya a Aràbia Saudita

Els eurodiputats per Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han presentat una pregunta escrita a l’Alt Representant de la UE per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i vicepresidenta de la Comissió, Federica Mogherini, en referència a la venda per part d’Espanya de 400 bombes de precisió làser a l’Aràbia Saudita. La ministra de Defensa espanyola, Margarita Robles, ha anunciat aquesta setmana que Espanya continuarà amb la venda tot i que la setmana passada el govern espanyol va anunciar que la paralitzava per evitar que les bombes s’utilitzessin al Iemen.

13.06.2018

Solé denuncia a Estrasburg la “doble moral” de la UE en matèria de drets humans i democràcia

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) opina que és incoherent que la Unió Europea (UE) exigeixi democràcia i respecte pels drets humans a l’exterior quan, dins de les seves fronteres, hi ha un Estat membre com Espanya que reprimeix una votació amb violència policial.

16.02.2018

Jordi Solé joins the “Twinning project” to denounce the unfair detentions of journalists and the vulneration of freedom of speech in Turkey

I have recently joined a very necessary and timely project to support press freedom in Turkey, in cooperation with the Committee to Protect Journalists and Human Rights Watch.

Over the course of this project, I will be twinned with Abdullah Kılıç. Abdullah Kılıç is a former columnist for the shuttered daily newspaper Meydan. He was detained by the police in Istanbul on the 25th of July 2016 [+info].

08.12.2017

L’eurodiputat Solé fa entrega a la consellera Serret del posicionament del grup Verds-ALE sobre el futur de la Política Agrària Comuna

Després que la Comissió Europea presentés el 29 de novembre a Brussel·les les primeres directrius per a la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) -un pas previ a la presentació de la proposta legislativa, que s’espera per abans de l’estiu que ve-, el grup Verds-ALE, del que forma part Esquerra Republicana al Parlament Europeu, ha fet públic aquest dijous el seu posicionament sobre la futura PAC [+info].

05.07.2017

Solé: “Mantinguem la porta oberta al diàleg amb aquells que, a Turquia, encara creuen en la democràcia, els drets fonamentals i un futur europeu”

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimecres davant del ple del Parlament Europeu que, tot i que l’informe del Parlament Europeu aposti per suspendre les negociacions d’adhesió de Turquia a la Unió Europea si el paquet de la reforma constitucional no es modifica, “cal mantenir la porta oberta al diàleg amb aquells que, a Turquia, encara creuen en la democràcia, els drets fonamentals i un futur europeu”.

05.07.2017

Solé aconsegueix que el PE aprovi un visat cultural europeu per a professionals de la cultura de països tercers

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres la proposta de crear un visat cultural europeu pels artistes i professionals de la cultura de països tercers “amb l’objectiu de fomentar les relacions culturals i eliminar els obstacles a la mobilitat en el sector cultural”.

16.05.2017

Solé a Mogherini: ‘La UE no ha d’oblidar que el conflicte a Síria va començar quan Assad va oprimir brutalment manifestants pacífics que reclamaven democràcia i llibertat’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat aquest dimarts en el debat al plenari del Parlament Europeu sobre com donar suport la fi de la guerra a Síria.

13.05.2017

Solé: ‘El Mediterrani és una fossa que s’ha empassat massa vides: la Unió Europea no pot ser mur d’indiferència pels qui aspiren a una vida millor’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha denunciat aquest dissabte al plenari de l’Assemblea Parlamentària de la Unió per la Mediterrània, reunida a Roma, que “el Mediterrani és una fossa que s’ha empassat massa vides: la Unió Europea no pot ser mur d’indiferència pels qui aspiren a una vida millor”.

20.04.2017

Solé es reuneix amb la presidenta de Taiwan per parlar sobre la situaicó política a la Unió Europea 

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana i secretari de relacions internacionals del partit, Jordi Solé, ha format part d’una delegació d’eurodiputats que, aquesta setmana, ha viatjat a Taiwan per conèixer de primera mà la situació política del país, i l’exitosa estratègia de desenvolupament econòmic de l’illa –puntera en TICs i en el reciclatge- i, a la vegada, parlar de la situació política de la Unió Europea. 

16.04.2017

Esquerra respecta el resultat del referèndum turc però lamenta que el vot no s’hagi produït en condicions ‘lliures i justes’ 

El poble turc ha donat suport per molt poca diferència al paquet de reforma constitucional que converteix l’actual forma de govern parlamentària en una de presidencialista, a la vegada que reforça al poder president turc, Recep Tayyip Erdogan.