02.07.2018

Solé celebra que el Parlament Europeu hagi aprovat noves mesures per fer front a l’evasió fiscal

El Parlament Europeu ha donat suport a un informe en què s’estableixen noves mesures per fer front a l’evasió fiscal i als delictes financers. L’informe ha estat realitzat per la Comissió d’Investigació contra el blanqueig de capitals i l’evasió fiscal, creada a partir dels escàndols com els Papers de Panamà o Luxleaks i de la qual és membre l’eurodiputat Jordi Solé.

02.07.2018

Informe de posicionament dels Verds/ALE sobre el Marc Financer Plurianual 2021-2027 (MFF)

L’eurodiputat Jordi Solé, que és membre de la comissió de pressupostos del Parlament Europeu, ha confeccionat un informe de posicionament del grup dels Verds/ALE en el qual analitza els principals reptes que la Unió Europea haurà d’afrontar en el futur més proper i com s’haurien d’articular els pressupostos de la UE pel període 2021-2027. A la part inferior, trobareu els links per descarregar-vos l’informe en català i en anglès.

13.09.2017

El ple d’Estrasburg aprova una esmena de Solé perquè el Parlament Europeu adopti mesures sòlides que impedeixin els suborns als eurodiputats

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres una esmena impulsada per l’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé perquè el Parlament Europeu adopti mesures sòlides que impedeixin els suborns als membres de la institució. 

08.09.2017

Esquerra Republicana demana a la Comissió si considera una “distorsió de la competència” la rebaixa elèctrica que el PP ha aplicat al País Basc a canvi de l’aprovació dels pressupostos

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquesta setmana una pregunta parlamentària a la Comissió Europea per demanar-li si considera una “distorsió de la competència” la rebaixa elèctrica que el Partit Popular ha aplicat al País Basc a canvi de l’aprovació dels pressupostos el passat mes de maig. 

01.09.2017

Esquerra Republicana demana a la Comissió si considera una ajuda d’estat encoberta el rescat de les autopistes radials espanyoles

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest divendres una pregunta parlamentària a la Comissió Europea per demanar-li si creu que el rescat de les autopistes radials de l’Estat espanyol “implica una concessió d’una ajuda d’estat per infraestructures que s’exploten comercialment”. 

04.07.2017

Solé al PE: ‘Per afrontar reptes com el canvi climàtic i la lluita contra les desigualtats, Europa necessita una clara voluntat política però també diners’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimarts al plenari del Parlament Europeu que “per afrontar els grans reptes que Europa té per endavant, com la necessitat d’un creixement més inclusiu i sostenible, la lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic, i les qüestions de seguretat, no només necessitarem una clara voluntat política, lideratge i visió, sinó també diners”. 

12.06.2017

Solé critica a Estrasburg que els fons europeus financin entitats “que no mereixen cap confiança” com Bankia

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha criticat aquest dimecres al ple del Parlament Europeu que els diners del Pla Juncker- el fons d’inversions estratègiques que havia de servir per atreure inversió privada i ajudar a treure la Unió Europea de la crisi econòmica- acabin finançant projectes d’entitats “que no mereixen cap confiança” com Bankia. 

 

14.03.2017

Solé: ‘El pressupost de la UE no és eficient per resoldre reptes com l’atur juvenil o l’onada migratòria: ens cal un pressupost més fort’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimarts davant del ple d’Estrasburg que ‘el pressupost de la Unió Europea no és eficient per resoldre reptes com l’atur juvenil o l’onada migratòria: ens cal un pressupost més fort’.