14.11.2018

Solé: “Si el resultat final de la negociació del Marc Financer no està a l’alçada dels reptes de la UE i no dóna instruments per a una Europa més social i sostenible, no hi votarem a favor”

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya Jordi Solé ha celebrat aquest dimecres que el ple del Parlament Europeu hagi donat llum verda a la proposta sobre el Marc Financer Plurianual 2021-2027, “que millora substancialment el text inicial de la Comissió”. 

16.02.2018

ERC denuncia el perfil “discriminatòri i homòfob” de la nova jutgessa del TEDH, María Elósegui

Esquerra Republicana, a través dels seus eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, ha enviat una carta al president del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), Guido Raimondi, mostrant la seva “profunda preocupació” per la designació de la jutgessa María Elósegui com a representant espanyola al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

30.08.2017

Esquerra Republicana demana que la UE acordi una resposta comuna sobre la gestió de peticions d’extradició fetes per tercers països, com la dels dos periodistes turcs detinguts a l’Estat

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest dijous una pregunta parlamentària a la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, demanant-li que la Unió Europea “acordi una resposta comuna sobre la gestió de les peticions d’extradició fetes per tercers països”, després que l’Estat espanyol hagi detingut aquest estiu dos periodistes turcs. 

01.07.2017

Solé defensa a Galícia que els Tractats de Lliure Comerç prioritzin la justícia social i el desenvolupament sostenible

L’eurodiputat i Secretari de Relacions Internacionals d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha participat aquest dissabte a La Corunya de la Jornada “Els pobles d’Europa davant dels Tractats de Lliure Comerç”.

21.06.2017

Solé: “No hem de posar fi als fluxos migratoris sinó a les causes que els generen”

“No hem de posar fi als fluxos de migrants i refugiats, sinó a les causes que obliguen a la gent a abandonar casa seva i buscar-se un futur nou en un altre lloc”. Així ho ha defensat aquest dimecres l’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé, durant la Conferència d’Alt Nivell sobre Gestió de la Migració, que ha tingut lloc al Parlament Europeu. 

08.06.2017

Esquerra Republicana convida el comissari europeu de Migració a visitar els CIE de l’Estat, “que no respecten la dignitat humana”

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han enviat aquest dijous una carta al comissari de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, convidant-lo a visitar els Centres d’Internament d’Estrangers de l’estat espanyol, “que no respecten la dignitat humana”.

04.06.2017

La CE a Esquerra Republicana: “Espanya hauria d’acollir més refugiats”

La Comissió Europea ha admès als eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, que l’estat espanyol hauria d’acollir més refugiats provinents dels camps de Grècia i Itàlia. Així ho ha confirmat el comissari de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, en resposta a una pregunta parlamentària que li havien adreçat els eurodiputats republicans, en què demanaven quines mesures pensava prendre l’executiu comunitari per obligar els estats membre, i especialment l’estat espanyol, a complir amb les seves obligacions amb els refugiats- vist que les xifres d’Espanya estan molt per sota de la mitjana de la UE. 

31.05.2017

La Comissió Europea es compromet amb Esquerra Republicana a prendre mesures contra l’Estat si constata vulneracions de drets fonamentals als CIE 

La Comissió Europea s’ha compromès amb els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé a reconsiderar els fons que rep l’estat espanyol per acollir refugiats si constata que els CIE no respecta “la dignitat humana” dels interns. Així ho ha confirmat el comissari de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, en una resposta escrita a la pregunta que van fer els eurodiputats republicans fa tres mesos.

18.05.2017

Esquerra Republicana reclama que l’Estat espanyol i la resta d’estats membre compleixin el compromís de les quotes d’asil als refugiats

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, han votat aquest dijous a favor que els estats membre compleixin de manera urgent el reallotjament dels 160.00 refugiats de Grècia i Itàlia que han demanat asil a la Unió Europea. .

13.05.2017

Solé: “El Mediterrani és una fossa que s’ha empassat massa vides: la Unió Europea no pot ser mur d’indiferència pels qui aspiren a una vida millor” 

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha denunciat aquest dissabte al plenari de l’Assemblea Parlamentària de la Unió per la Mediterrània, reunida a Roma, que “el Mediterrani és una fossa que s’ha empassat massa vides: la Unió Europea no pot ser mur d’indiferència pels qui aspiren a una vida millor”.

26.04.2017

Solé al PE: ‘Reparar i fer justícia a les víctimes del franquisme no és reobrir ferides: és una obligació moral i hauria de ser una obligació democràtica’

En commemoració del 80 aniversari del bombardeig de Gernika per part de l’aviació nazi al servei de l’aixecament feixista a l’estat espanyol, els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé -juntament amb els eurodiputats Clara Aguilera, Marina Albiol, Izaskun Bilbao, Josu Juaristi, Ramon Tremosa, Miguel Urban i Ernest Urtasun- han organitzat aquest dimecres al Parlament Europeu la conferència sobre memòria històrica “Veritat, Justícia i Reparació: Ciutats i nacions per a la memòria”.

05.04.2017

Solé demana a Mogherini més transparència en els fons europeus destinats a l’escolarització dels nens refugiats sirians 

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha enviat aquest dimecres una carta a la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, i els comissaris europeus de Veïnatge i Ampliació, Johannes Hahn, i d’Ajuda Humanitària, Christos Stylianides, en què demana augmentar la transparència en l’enviament de fons europeus a la regió per facilitar l’escolarització dels nens refugiats sirians en els països veïns.

04.04.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘Hem de mantenir les portes i les ments d’Europa obertes als refugiats’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimarts davant del ple del Parlament Europeu que Europa ‘ha de mantenir les portes i les ments obertes als refugiats’.

13.03.2017

Solé: ‘No podem esperar 70 anys més per aconseguir la plena igualtat de gènere: Europa ha d’accelerar el canvi’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns davant del ple del Parlament Europeu que ‘no podem esperar 70 anys més, tal com estima la Comissió Europea, per aconseguir la plena igualtat de gènere: Europa ha d’accelerar el canvi’.

02.03.2017

Un grup d’eurodiputats demana a la Comissió Europea que avaluï el Reial Decret que liberalitza el sector de l’estiba 

Els diputats del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates Clara Aguilera, Inés Ayala, Javi López, Juan Fernández López Aguilar i Inmaculada Rodríguez-Piñero; del Grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa Ramon Tremosa; del Grup de l’Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica Paloma López, Lídia Senra i Ángela Vallina; i del Grup dels Verds / Aliança Lliure Europea Jordi Solé, Josep-Maria Terricabras i Ernest Urtasun han registrat aquest dijous una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre el Reial Decret llei 4/2017 -aprovat pel govern espanyol divendres passat i que modifica el règim dels estibadores- en què li demanen que avaluï aquesta norma que liberalitza el sector de l’estiba.

02.03.2017

Esquerra Republicana trasllada al Parlament Europeu el conflicte dels estibadors per aturar el Decret Llei del PP ‘que precaritza el sector’

Un grup d’estibadors del Port de Barcelona ha traslladat aquest dijous al Parlament Europeu les seves reclamacions, de la mà dels eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

21.02.2017

Esquerra Republicana defensa que sense sobirania nacional no hi podrà haver plena sobirania energètica

Els republicans impulsen una moció a tots els ajuntaments perquè se sancioni a les elèctriques que no compleixin la normativa sobre pobresa energètica.

17.02.2017

Esquerra Republicana insta la Comissió Europea a vetllar perquè l’Estat utilitzi els fons pels refugiats a una ‘política d’asil de qualitat’ i no a CIEs ‘on no es respecta la dignitat humana’

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest divendres una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li que vetlli perquè l’Estat espanyol utilitzi els fons destinats als refugiats a una ‘política d’asil d’alta qualitat’ i no a Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) ‘on no es respecta la dignitat humana’.

09.02.2017

Esquerra Republicana demana a la Comissió Europea si reforçarà els mecanismes perquè l’Estat aculli els refugiats a què s’ha compromès

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si establirà algun mecanisme per instar l’Estat espanyol a complir amb les xifres d’acollida acordades.

26.01.2017

Esquerra denuncia al Parlament Europeu la pujada del preu de l’electricitat a l’Estat

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han denunciat aquest dijous al Parlament Europeu (PE) la pujada del preu de l’electricitat a l’Estat espanyol, després que aquesta setmana el preu de la llum s’hagi enfilat fins a màxims històrics.