Europa al món

Europa, al món, ha de ser un referent en el respecte i promoció dels drets humans, individuals i col·lectius. Un actor internacional que lideri una globalització amb normes socials, laborals i mediambientals sòlides i que afavoreixin un desenvolupament just i sostenible. Crec que cal donar un nou impuls a la política europea per a la Mediterrània.

República catalana

Al Parlament Europeu hi defenso un país que vol votar, un país que farà un referèndum, un país que vol continuar formant part d’Europa: volem que Catalunya aporti al projecte de construcció europea i estem convençuts que la millor manera de fer-ho serà sent un estat membre, un soci de ple dret dins de la Unió Europea.

Justícia social

En un moment en què Europa fa front a grans reptes com la crisi de refugiats, les conseqüencies de la crisi econòmica, i el Brexit, crec que la resposta ha de ser més Europa: una Europa més forta i més integrada, i sobretot una Europa que tingui la justícia social com a pilar, i que defensi la igualtat efectiva de gènere.

Justícia fiscal

L’evasió i el frau fiscal és una de les principals xacres de les democràcies del segle XXI i un problema que depassa fonteres. Per això cal que hi lluitem des de baix, des de Catalunya, com fem a Esquerra Republicana -un partit net de corrupció en els seus 86 anys d’història- però també des de dalt, des d’Europa.