21.12.2017

Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea les anomalies amb el vot exterior del 21D

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han denunciat aquest dijous les anomalies amb el vot exterior a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 21 de desembre. Ho han fet en forma de pregunta parlamentària, que han adreçat a la Comissió Europea, a qui li han preguntat si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”.

12.12.2017

Solé al PE: “Els catalans estimem Europa, però volem una UE molt diferent”

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al plenari del Parlament Europeu, reunit a Estrasburg, la necessitat de reformar la Unió Europea, que fins ara s’ha mostrat incapaç de posar-se al costat dels drets fonamentals i la democràcia en la crisi catalana, “Els catalans estimem Europa, però volem una Unió Europea molt diferent”, ha declarat.

29.11.2017

26 eurodiputats constitueixen la Plataforma de Diàleg UE-Catalunya del Parlament Europeu

Un grup de 26 eurodiputats de sis grups polítics de l’Eurocambra han constituït aquest dimecres la Plataforma de Diàleg Unió Europea-Catalunya. Els integrants, que “representen diverses opinions sobre la qüestió catalana”, segons expressen en el manifest fundacional, es mostren “profundament preocupats per la situació crítica que es viu a Catalunya”. Per això, demanen a les institucions europees “un gest de responsabilitat que impulsi el diàleg per arribar a una solució en el conflicte”.

27.11.2017

Una delegació d’eurodiputats demana visitar els presoners polítics catalans

Arrel d’una iniciativa dels eurodiputats d’Esquerra Republicana, una delegació de 17 eurodiputats de diferents nacionalitats i grups polítics viatjarà a Madrid durant els pròxims dies per visitar els presoners polítics catalans, empresonats arran del referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència al Parlament de Catalunya.

18.11.2017

La Conferència Nacional del Sinn Fein aprova una resolució que qualifica d'”antidemocràtiques” les accions del govern espanyol a Catalunya

La Conferència Nacional del Sinn Fein ha aprovat aquest dissabte una resolució que qualifica d’antidemocràtiques les accions del govern espanyol a Catalunya. “Condemnem l’enfocament agressiu i contraproduent del govern espanyol en relació a Catalunya abans, durant i després del referèndum de l’1 d’octubre (…). Les accions del govern espanyol són antidemocràtiques i errònies”, sentencia el text del Sinn Fein.

 

27.10.2017

Una vintena d’eurodiputats envia un missatge de suport al poble català

Una vintenta d’eurodiputats, provinent d’una desena de països diferents i de quatre grups parlamentaris, han enviat un missatge de solidaritat al poble català en un vídeo. Els missatges dels eurodiputats inclouen, també, un rebuig frontal a la violència exercida per part de la policia de l’Estat espanyol durant el referèndum de l’1 d’Octubre, així com un posicionament a favor del dret a l’autodeterminació del poble català.

25.10.2017

Esquerra denuncia l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la CE

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, han denunciat a la Comissió Europea (CE) l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En una pregunta escrita que han presentat a la CE, els diputats republicans diuen que s’acusa Sànchez i Cuixart de sedició per les manifestacions dels dies 20 i 21 de setembre, que van ser pacífiques en tot moment, i remarquen que els empresonats en cap moment no van fer cap crida a la violència, i que fins i tot van demanar que els manifestants es dissolguessin perquè la policia pogués fer la seva feina, com demostren diverses gravacions.

 

17.10.2017

Una vintena d’eurodiputats reclamen l’alliberament de Sànchez i Cuixart a les portes del Parlament Europeu

Prop d’una vintena d’eurodiputats de diversos països i grups polítics s’han concentrat acompanyats d’unes 200 persones en una manifestació a les portes del Parlament Europeu per protestar contra l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

10.10.2017

Esquerra Republicana demana a Juncker que condemni la violència policial de l’1O i que faci de mediador entre l’Estat i Catalunya

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest dimarts una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, demanant-li que condemni la violència policial a Catalunya l’1 d’octubre i que la Comissió Europea faci de mediadora entre l’Estat i Catalunya.

 

06.10.2017

Una quarantena d’eurodiputats demana explicacions a la Comissió Europea per haver justificat la violència policial espanyola contra els votants catalans del referèndum

Una quarantena d’eurodiputats s’han sumat aquest divendres a la pregunta a la Comissió Europea que els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han impulsat arran de la violència exercida per la policia espanyola a Catalunya en el referèndum de l’1 d’octubre. 

22.09.2017

47 eurodiputats de 18 estats envien una carta a Rajoy contra la repressió del govern espanyol i a favor del diàleg amb el govern català

47 eurodiputats de 18 països i 6 grups parlamentaris diferents han enviat aquest divendres una carta al president de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, contra la repressió del govern espanyol i reclamant diàleg per a resoldre la qüestió catalana.

 

20.09.2017

Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea que la Guàrdia Civil hagi detingut membres de la Generalitat i li demana si obrirà un procediment d’infracció

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras (Verds-ALE) -juntament amb els eurodiputats Francesc Gambús (PPE); Izaskun Bilbao i Ramon Tremosa (ALDE); Marina Albiol, Xabier Benito, Javier Couso, Tania González, Paloma López, Lidia Senra, Estefanía Torres, Miguel Urban i Ángela Vallina (Esquerra Unitària Europea); Florent Marcellesi i Ernest Uratsun (Verds- ALE)- han enviat aquest dimecres una pregunta a la Comissió Europea arran de les detencions d’aquest matí de diversos càrrecs de la Generalitat, així com del registre de diferents seus del govern català en el marc de la macro-operació policial contra la celebració del referèndum de l’1O. 

18.09.2017

Esquerra demana al Parlament Europeu que intervingui davant la repressió de l’Estat espanyol i que garanteixi el compliment dels drets fonamentals de la UE

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, i el del PdeCAT, Ramon Tremosa, han enviat avui una carta al president del comitè de Llibertats Fonamentals, Justícia i Afers Interiors del Parlament Europeu (PE), Claude Moraes, per denunciar la persecució política i judicial de les autoritats espanyoles contra els polítics, els mitjans de comunicació, els funcionaris públics i la societat civil catalana que estan a favor del referèndum de l’1 d’octubre.

 

10.09.2017

Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea l’escorcoll de la Guàrdia Civil a El Vallenc i la persecució judicial al referèndum de l’1O

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, -juntament amb l’eurodiputat del PDECAT Ramon Tremosa- han enviat aquest dissabte una pregunta a la Comissió Europea i una carta dirigida al seu president, Jean–Claude Juncker, i al vicepresident primer, Frans Timmermans, sobre l’escorcoll de la Guàrdia Civil al setmanari El Vallenc. 

10.09.2017

El Congrés del Partit Quebequès aprova una resolució a favor del referèndum de l’1 d’octubre i del dret dels catalans “a disposar del seu propi futur”

El 17è Congrés Nacional del Partit Quebequès ha aprovat, aquest cap de setmana, una resolució a favor del referèndum d’independència de Catalunya. “Després de l’adopció per part del govern català d’una llei i d’un decret que fixa per l’1 d’octubre de 2017,la celebració d’un referèndum d’ autodeterminació, el Congrés del Partit Quebequès reitera el dret dels ciutadans Catalunya a disposar del seu propi futur”.

 

18.06.2017

Esquerra Republicana denuncia al Consell de la UE el ‘veto de l’Estat’ per incloure els Mossos a l’Europol

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han demanat al Consell de la Unió Europea si considera un “greuge comparatiu” que l’Estat hagi decidit aquest dimecres incloure l’Ertzaintza a la base de dades de l’Europol i al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), mentre que fa temps que els Mossos ho reclamen sense cap èxit a causa del “veto del govern espanyol”.

12.06.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘Els catalans votarem i Europa guanyarà una nova República compromesa amb els seus valors’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al ple de l’Eurocambra que Catalunya celebrarà un referèndum d’independència el proper 1 d’octubre, després que el govern de la Generalitat anunciés que la pregunta serà: “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?”.

 

12.06.2017

Solé defensa els models de cogestió per a resoldre els problemes de sobrepesca al Mediterrani

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al plenari del Parlament Europeu que els models de cogestió que impliquen administració, pescadors i comunitat científica són la millor manera per restablir l’equilibri al Mediterrani, que pateix una sobreexplotació de moltes de les seves espècies.

25.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre els acords bilaterals en relació amb l’espai aeri i la competència

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, van presentar dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre els acords bilaterals en relació amb l’espai aeri i la competència.

 

17.05.2017

12 eurodiputats denuncien a la Comissió Europea la persecució judicial de l’Estat contra la compra d’urnes

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé (Verds-ALE) –juntament amb Ramon Tremosa (ALDE), Izaskun Bilbao (ALDE), Josu Juaristi (GUE), Mark Demesmaeker (ECR), Bodil Valero (Verds-ALE), Sander Loones (ECR), Jill Evans (Verds-ALE), Ivan Jakovcic (ALDE), Antonio Marinho (ALDE) i  Aneleen Van Bossuyt (ECR)- han denunciat aquest dimecres a la Comissió Europea la manca d’estat de dret a l’Estat espanyol i li demanen que obri una investigació al respecte.

16.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions de plantacions de vinya de la DO Cava

 

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, d’acord amb el sindicat agrari Unió de Pagesos, han presentat aquest dimarts una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions per plantar vinya de la DO Cava.

15.05.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘És greu que en un país europeu comprar urnes sigui delicte. És greu però no ens aturaran’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dillunss davant del ple del Parlament Europeu la determinació del Govern de Catalunya a fer un referèndum tot i “l’obsessiva persecució judicial contra les institucions democràtiques catalanes” per part de l’Estat espanyol.

10.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre les maniobres militars en espais naturals protegits i en diverses poblacions catalanes

 

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, han presentat aquest dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea en referència a les maniobres que efectius de la base militar de Sant Climent Sescebes fan en espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 i en diverses poblacions catalanes.

 

31.03.2017

L’Aliança Lliure Europea insta el govern espanyol a autoritzar el referèndum a Catalunya i dóna suport a organitzar-lo sense permís 

L’Aliança Lliure Europea (ALE) -la federació de 46 partits polítics europeus que representen nacions sense estat, regions i minories històriques d’arreu d’Europa, com el Bloque Nacionalista Galego i l’Scottish National Party, entre d’altres- ha aprovat aquest divendres una moció que insta el govern de l’Estat a autoritzar i acordar els termes d’un referèndum vinculant d’independència a Catalunya el 2017’.

   

27.03.2017

Sabrià: ‘Si Rajoy espera comprar la nostra voluntat amb promeses que després no compliran, que s’ho treguin del cap’

 

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, que ha estat present aquest cap de setmana als actes de celebració dels 60 anys del Tractat de Roma, ha destacat que el partit aposta per una Europa federal unida, més integrada, i que ‘és compatible voler participar d’aquesta Europa federal sent-ne membre de ple dret com a República catalana’.

 

25.03.2017

Solé: ‘Avui reivindiquem una Europa més forta on volem participar de la manera més directa possible: com a República catalana’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat aquest dissabte a la marxa a Roma per demanar una Europa més forta, unida i democràtica.

14.03.2017

Esquerra Republicana defensa al Parlament Europeu el ‘compromís del Govern català amb la democràcia’, després de la sentència del 9N 

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras iJordi Solé, han defensat aquest dilluns davant del ple del Parlament Europeu ‘el compromís del Govern català amb la democràcia’.

24.02.2017

Esquerra Republicana demana a la CE què pensa fer per protegir els productors de fruites i hortalisses de les pràctiques comercials deslleials que pateixen

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han presentat aquest divendres una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre les pràctiques comercials deslleials en la cadena alimentària que pateixen els productors dels 28 estats membre de la Unió Europa.

16.02.2017

Esquerra Republicana intercedeix a la Comissió Europea perquè la prioritat del Corredor mediterrani no sigui fer obres a Madrid

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest dijous una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si actuarà perquè la prioritat de la inversió en el Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid.

02.02.2017

Els eurodiputats catalans fan front comú a Brussel·les per denunciar l’#operacióprecinte

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, juntament amb l’eurodiputat del PDCat Ramon Tremosa, han denunciat al Parlament Europeu el que s’ha conegut com l’#operacióprecinte.

02.02.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘A Catalunya farem un referèndum d’independència. I ens quedarem a la UE per millorar-la’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimecres davant del ple del Parlament Europeu que Catalunya farà un referèndum d’independència i que el farà ‘de forma legal, legítima, democràtica i pacífica, com es fan les coses a Europa’.

23.01.2017

Solé: ‘Vaig al Parlament europeu a defensar un país que vol votar, vaig a defensar la democràcia’

El nou eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha destacat que va al Parlament Europeu a defensar la democràcia i el vot dels catalans com un dels seus principals objectius.