18.06.2017

Esquerra Republicana denuncia al Consell de la UE el ‘veto de l’Estat’ per incloure els Mossos a l’Europol

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han demanat al Consell de la Unió Europea si considera un “greuge comparatiu” que l’Estat hagi decidit aquest dimecres incloure l’Ertzaintza a la base de dades de l’Europol i al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), mentre que fa temps que els Mossos ho reclamen sense cap èxit a causa del “veto del govern espanyol”.

12.06.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘Els catalans votarem i Europa guanyarà una nova República compromesa amb els seus valors’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al ple de l’Eurocambra que Catalunya celebrarà un referèndum d’independència el proper 1 d’octubre, després que el govern de la Generalitat anunciés que la pregunta serà: “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?”.

 

12.06.2017

Solé defensa els models de cogestió per a resoldre els problemes de sobrepesca al Mediterrani

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al plenari del Parlament Europeu que els models de cogestió que impliquen administració, pescadors i comunitat científica són la millor manera per restablir l’equilibri al Mediterrani, que pateix una sobreexplotació de moltes de les seves espècies.

25.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre els acords bilaterals en relació amb l’espai aeri i la competència

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, van presentar dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre els acords bilaterals en relació amb l’espai aeri i la competència.

 

17.05.2017

12 eurodiputats denuncien a la Comissió Europea la persecució judicial de l’Estat contra la compra d’urnes

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé (Verds-ALE) –juntament amb Ramon Tremosa (ALDE), Izaskun Bilbao (ALDE), Josu Juaristi (GUE), Mark Demesmaeker (ECR), Bodil Valero (Verds-ALE), Sander Loones (ECR), Jill Evans (Verds-ALE), Ivan Jakovcic (ALDE), Antonio Marinho (ALDE) i  Aneleen Van Bossuyt (ECR)- han denunciat aquest dimecres a la Comissió Europea la manca d’estat de dret a l’Estat espanyol i li demanen que obri una investigació al respecte.

16.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions de plantacions de vinya de la DO Cava

 

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, d’acord amb el sindicat agrari Unió de Pagesos, han presentat aquest dimarts una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions per plantar vinya de la DO Cava.

15.05.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘És greu que en un país europeu comprar urnes sigui delicte. És greu però no ens aturaran’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dillunss davant del ple del Parlament Europeu la determinació del Govern de Catalunya a fer un referèndum tot i “l’obsessiva persecució judicial contra les institucions democràtiques catalanes” per part de l’Estat espanyol.

10.05.2017

Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre les maniobres militars en espais naturals protegits i en diverses poblacions catalanes

 

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, han presentat aquest dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea en referència a les maniobres que efectius de la base militar de Sant Climent Sescebes fan en espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 i en diverses poblacions catalanes.

 

31.03.2017

L’Aliança Lliure Europea insta el govern espanyol a autoritzar el referèndum a Catalunya i dóna suport a organitzar-lo sense permís 

L’Aliança Lliure Europea (ALE) -la federació de 46 partits polítics europeus que representen nacions sense estat, regions i minories històriques d’arreu d’Europa, com el Bloque Nacionalista Galego i l’Scottish National Party, entre d’altres- ha aprovat aquest divendres una moció que insta el govern de l’Estat a autoritzar i acordar els termes d’un referèndum vinculant d’independència a Catalunya el 2017’.

 

 

27.03.2017

Sabrià: ‘Si Rajoy espera comprar la nostra voluntat amb promeses que després no compliran, que s’ho treguin del cap’

 

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, que ha estat present aquest cap de setmana als actes de celebració dels 60 anys del Tractat de Roma, ha destacat que el partit aposta per una Europa federal unida, més integrada, i que ‘és compatible voler participar d’aquesta Europa federal sent-ne membre de ple dret com a República catalana’.

 

25.03.2017

Solé: ‘Avui reivindiquem una Europa més forta on volem participar de la manera més directa possible: com a República catalana’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat aquest dissabte a la marxa a Roma per demanar una Europa més forta, unida i democràtica.

14.03.2017

Esquerra Republicana defensa al Parlament Europeu el ‘compromís del Govern català amb la democràcia’, després de la sentència del 9N 

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras iJordi Solé, han defensat aquest dilluns davant del ple del Parlament Europeu ‘el compromís del Govern català amb la democràcia’.

24.02.2017

Esquerra Republicana demana a la CE què pensa fer per protegir els productors de fruites i hortalisses de les pràctiques comercials deslleials que pateixen

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han presentat aquest divendres una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre les pràctiques comercials deslleials en la cadena alimentària que pateixen els productors dels 28 estats membre de la Unió Europa.

16.02.2017

Esquerra Republicana intercedeix a la Comissió Europea perquè la prioritat del Corredor mediterrani no sigui fer obres a Madrid

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest dijous una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si actuarà perquè la prioritat de la inversió en el Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid.

02.02.2017

Els eurodiputats catalans fan front comú a Brussel·les per denunciar l’#operacióprecinte

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, juntament amb l’eurodiputat del PDCat Ramon Tremosa, han denunciat al Parlament Europeu el que s’ha conegut com l’#operacióprecinte.

01.02.2017

Solé al Parlament Europeu: ‘A Catalunya farem un referèndum d’independència. I ens quedarem a la UE per millorar-la’

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimecres davant del ple del Parlament Europeu que Catalunya farà un referèndum d’independència i que el farà ‘de forma legal, legítima, democràtica i pacífica, com es fan les coses a Europa’.

23.01.2017

Solé: ‘Vaig al Parlament europeu a defensar un país que vol votar, vaig a defensar la democràcia’

El nou eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha destacat que va al Parlament Europeu a defensar la democràcia i el vot dels catalans com un dels seus principals objectius.